Tutorials

18V Makita Compact Hammer Drill XPH12 og XFD12 Drill Review

Indholdsfortegnelse:

Anonim

Kan Makita Compact følge med resten af ​​Makita-serien?

Hvis du lige er havnet på denne side fra en Google-søgning. Pro Tool Anmeldelser testede over 50 øvelser i vores seneste bedste batteridrevne boreskydning. Vi kiggede på næsten alle 18V og 12V boremaskiner på markedet, inklusive kraftige, gør-det-selv- og kompakte modeller. Makita XPH12 kompakte borehammer og Makita XFD12 kompakt boremaskine falder begge i kategorien Compact og deltog i konkurrencen sammen med 5 andre Makita-modeller. Om noget taler det om bredden af ​​produkter Makita har i borekategorien.

Shootout-resultater

Makita har haft bedre fremvisninger under vores shootout, men denne kompakte hammerboremaskine og boremaskine udførte mod midten af ​​Compact-gruppen. Den havde gennemsnitlige bore- og kørehastigheder, og vi så lidt mere drejningsmoment fra andre kompakte bor. Kontrast det med Makita XDT16 Impact Driver, hvis kompakte ramme stadig indeholder klasseførende hastighed, kraft og funktioner. I alle de kategorier, vi testede, holdt 18V Makita Compact Hammer Drill på en måde til midten af ​​pakken. Den har godset til at få arbejdet gjort, og byggekvaliteten er fantastisk, men den vil sandsynligvis ikke afslutte arbejdet med nogen flair.

Samlet 18V Compact Hammer Drill Ranking: 7. plads

Funktioner

Den kompakte Makita-hammer- og den kompakte boremaskine har begge en børsteløs motor og en 2-trins gearkasse i metal, der kan skiftes via en mekanisk kontakt.Vi foretrækker denne beslutning frem for Makitas on-again-off-again kærlighedsaffære med blisterknapper. De har tendens til at revne og gå i stykker med tiden.

Den leveres også med en bæltekrog i metal, en nøglefri 1/2″ borepatron og en LED-arbejdslampe, der sidder lige under borepatronen.

Ydeevne

For ydeevne ser vi på et værktøjs hastighed under belastning, samt hvor meget drejningsmoment det kan generere. For mere information om, hvordan vi testede for disse målinger, tjek vores Best Drill Head to Head Review.

I vores test med blødt drejningsmoment genererede Makita XPH12 et gennemsnitligt drejningsmoment på 126,4 in-lbs, hvilket var en 6. plads i vores shootout. Når vi i øvrigt tester et værktøj, der blæser os væk med sit drejningsmoment, er det oftere end ikke en smule til den tunge side. Denne gjorde ikke rigtig nogen af ​​disse ting.Den vejer kun 3,61 lbs med batteriet, som var den 4. letteste kompakte borehammer, vi testede.

Vi brugte en 3/4-tommer borebor til at teste borehastigheden og kontrollerede Makitas gennemsnitlige omdrejningstal under belastning. Den endte på en respektabel tredjeplads her med 1347 RPM. Vi lærte også, at den kørte med omkring 66 % af dens tomgangshastighed. Dette er ikke særlig effektivt, så forvent at motoren sænker farten betydeligt, hvis du går større.

Mere boring

Dernæst indsatte vi en 1-1/2 tomme selvfremføringsbit i Makita XPH12 kompakte hammerbor og kørte den ind i vores lagdelte 5-lags OSB-rig. Den holdt et gennemsnit på 330 RPM - en sidsteplads for kategorien. Endnu mere skuffende viste XPH12 en effektivitetsrate på 62 %.Vi havde stadig vores konkrete test på skemaet.

Til sidst koblede vi en 1/4-tommer betonbor. Da vi kørte den 3-tommer ind i vores hærdede 4000 psi betonrig, var den i gennemsnit 7,76 sekunder pr. hul. Dette opnåede en fjerdeplads, hvor vinderen sluttede på 5,92 sekunder. Til reference afsluttede værktøjet sidste sted hullet med et gennemsnit på 9,48 sekunder.

For alle, der kan lide dette værktøjs ydeevne og værdi, men ikke har brug for hamrefunktionen, skal du kigge efter Makita XFD12 kompakt boremaskine. Du kan finde sættet online til $154,49.

Henstilling

Hvis du allerede er på Makita 18V-platformen, og du føler, at en kompakt borehammer kan udfylde et tomrum i dit liv, vil XPH12 Makita kompakte borehammer gøre arbejdet. Det bevarer den solide byggekvalitet, som vi er kommet til at forvente. Den er ikke tosset tung, og vi har helt sikkert mødt større kompakte værktøjer. Vi har dog også mødt mere kompakte værktøjer, der tilbyder mere hastighed og drejningsmoment.

Hvis du allerede er på en anden 18V-platform, vil dette værktøj sandsynligvis ikke få dig til at skifte hold. Sagen er, at Makita-platformen i det store og hele er ret fantastisk. Makita har helt sikkert værktøjer i rækken, der har ydeevnen og køretiden til at motivere et skifte. I betragtning af vores shootout-resultater forbliver Makita XFD12 kompakt boremaskine og Makita XPH12 kompakt borehammer værktøjer, der for det meste appellerer til eksisterende Teal fans.

Makita Compact bore- og hammerbor-specifikationer

Makita XFD12 kompakt bor

Køb Amazon

Makita XPH12 kompakt borehammer